Rotary Mol schenkt ca 50.000€ aan goede doelen
Op 20 juni organiseerde Rotary Club Mol de officiële uitreiking van de cheques aan de goede doelen die het voorbije werkingsjaar op onze steun konden rekenen. We nodigden hen uit op een  zomerse  BBQ bij onze hoofdsponsor van de Maatjes,  (Derdaele) en tevens partner van één van onze leden.
Bij de aperitief was onze officiële overhandiging. De aanwezige organisaties konden zich kort voorstellen. 
 
Als achtergrondinfo kan ik u wel meegeven dat Rotary Club Mol een service club is die reeds meer dan 50 jaar bestaat.  Onze leden vormen een breed netwerk en hebben een breed netwerk, waardoor we de noden in de maatschappij detecteren en via onze connecties, door zelf de handen uit de mouwen te steken en dankzij de opbrengst van ons jaarlijks maatjesfestival deze doelgroepen op één of andere manier steunen. 
 
De opbrengst van het maatjesfestival 2023 was groot, waardoor we ook meer dan andere jaren konden uitdelen (ca 50.000 in totaal). Vanuit onze club leggen we de nadruk op lokale noden. Zo kreeg VZW Kemp recent een groot bedrag, omdat zij geteisterd werden door een grote brand. Een aantal lokale organisaties kunnen bijna jaarlijks rekenen op een zekere bijdrage, zoals Actie MIN Mol, Verkeersecucatief Centrum, Help brandwonden Kids enz. Het voorbije jaar ontsprong in de schoot van onze club het opmerkelijke initiatief „Breek je Schild” waarbij door kunst het taboe rond de kwetsbaarheid van jongeren werd doorbroken. Uiteindelijk werd het een project dat de hulp kreeg van vele serviceclubs. 
Een aantal projecten in het buitenland konden ook op onze steun rekenen, zoals Schima die zich inzet voor een thuis voor Kinderen in India, Rikolto voor een project voor duurzame rijst rekening houdend met de klimaatverandering en the House of Light dat therapieruimte en een bibliotheek kan bouwen dankzij onze gift voor de jongeren in Sri Lanka. 
Kortom een boeiende groep mensen tijdens een boeiende avond voor alle aanwezigen