zeildag in Antwerpen
Nadat de jaarlijkse HBK-zeildag vorig jaar afgelast werd vanwege het slechte weer, was de editie van 2023 gisteren zondag 14/05 een succes.
14 enthousiaste brandenwondenpatiëntjes en hun familie meldden zich om 10:00u aan bij de RYCB Galgenweel op de linkeroever in Antwerpen. De dag begon bewolkt en fris maar tegen de middag kwam de zon erdoor en werd het aangenaam warm. Ideaal zeilweer.
Na een korte toelichting over de basisprincipes van het zeilen, konden de deelnemers kiezen uit verschillende type zeilboten: 4 Hansa’s (1 persoon), 1 Venture (6 personen) of een Rescue-boot (8 personen), uiteraard onder begeleiding van een ervaren zeilinstructeur. De ganse de dag kon er gewisseld worden van zeilboot en ook de familieleden konden mee genieten op het water.
Tijdens de middag werd er een lunch aangeboden en in de kantine waren er de ganse dag drank en versnaperingen beschikbaar. Om 16:00u werd de dag afgesloten en vertrok iedereen met een big smile terug naar huis.
‘Namens HBK bedanken wij de vrijwilligers van Sailability Vlaanderen en zeilclub RYCB Galgenweel voor deze zeer aangename en geslaagde dag.’