VZW Den Trekhaak schenkt opbrengst Zigeunerfjeste V aan goede doelen.

Op 14-15 en 16 juli was de Diepestraat in Mol-Sluis voor de vijfde keer weer het toneel van woonwagens en tractoren, van varken aan het spit en boterham met spek, van de vliegende pan en de Zoete Zonde, kortom van de Zigeunerfjeste V.
Gedurende drie dagen genoten duizenden mensen van de eenvoud, sfeer en gezelligheid op dit unieke stukje platteland.

VZW Den Trekhaak, een gedreven groep vrienden met passie voor woonwagens en onbekommerd sociaal leven, schenkt ook deze keer de winst aan enkele goede doelen.
Zo ontvingen De Witte Mol, Den Brand, ContactpuntNCL en Help Brandwonden Kids vzw elk een cheque van 7500 euro uit de handen van voorzitter Wouter Van Craenendonck.

De “Zigeunerfjeste” wordt tweejaarlijks georganiseerd en wil in de eerst plaats een familie evenement zijn waar jong en oud fijne momenten kan beleven.
De jongste bezoekertjes zijn in de ban van Joe de verteller, de oude kermis schommels, het kindertreintje, de tractor sleep en de grote witte zandberg en de oudere bezoekers genieten van de tractoren, de woonwagens, optredens her en der of van een glaasje aan het “kleinste cafeetje”.
In het streekeigen coulisselandschap ademt het hele gebeuren de gemoedelijke sfeer uit van een dorpsfeest van weleer.
De leuze is dan ook niet voor niks “waar magie, nostalgie en romantiek elkaar ontmoeten”.

Namens het HBK bestuur een dikke dank u wel aan de organisatie en ieder die meegeholpen heeft om er zulk een succes van te maken!

Wat een top prestatie!!!